• Deskundig
  • Snel
  • Op maat

Over mij

Hi, zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen ben ik Jolien Witsmeer.

Als kind van gescheiden ouders weet ik wat een scheiding en ruzies (over geld) met een kind doen. Zeker voor een kind is het daarom van groot belang dat wanneer ouders uit elkaar gaan, dit in zo goed mogelijk en onderling overleg gebeurt. Ruzie en slechte of helemaal geen communicatie wil je als kind niet want hierdoor krijg je het gevoel dat je moet kiezen tussen je ouders. Maar dit kan helemaal niet, want je bent 50% van ieder en daarom loyaal aan beiden! Allebei de ouders zijn dan ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Als uiteindelijk toch besloten is dat het beter is om uit elkaar te gaan, is het zó belangrijk dat wanneer er niet meer samengeleefd wordt, er nog wel goed met elkaar verder geleefd wordt. Om hierbij te kunnen helpen ben ik rechten gaan studeren en ben ik cum laude afgestudeerd in het familierecht. Ik heb eerst 7 jaar als familierecht-advocaat gewerkt en haalde veel voldoening uit het verder kunnen helpen van mensen in een scheidingsperiode die veel onzekerheid en verdriet met zich meebrengt. Het werk als advocaat vraagt alleen veel meer dan alleen deze mensen helpen. Dit paste niet bij mij en daarbij had ik moeite met de hoge kosten.

In 2017 ben ik daarom als jurist bij de rechtbank gaan werken. Daar houd ik mij dagelijks bezig met alimentatie volgens de nieuwst geldende alimentatieregels en inmiddels bereken ik alweer ruim 11 jaar met heel veel plezier alimentatie. Want waar alimentatie voor de meeste mensen te complex en niet leuk is, vind ik het steeds weer een uitdaging om de juridische en financiële puzzel te maken, passend bij een specifiek en unieke gezinssamenstelling.

Mediators die zich dus inzetten om partijen in goed overleg uit elkaar te laten gaan en samen tot afspraken te laten komen, help ik dus héél graag. Ruzie, of langslepende en dure procedures vind ik zó zonde en dit is ook absoluut niet nodig. Ouders, maar vooral de kinderen hebben hier heel veel last van. Daarbij kun je je tijd en geld zoveel beter besteden!  

 

Als ik niet aan het werk ben, vind ik het allerleukste om op reis te gaan, de natuur in, cultuur snuiven en mooie excursies te maken. Samen met mijn vriend en sinds enkele jaren ook met onze twee meisjes Robin & Billie. Ik ben daarbij gek op foto's en maak dus overal een fotoalbum van. Sinds 2016 ben ik verliefd op Japan. Inmiddels heb ik daarom ook in het Japans mijn meiden in een tatoeage laten vastleggen.  

Ik word heel blij van sushi, groene planten waar cactussen favoriet zijn en veldbloemen! Ook ben ik een onwijze koffieliefhebber, maar wel gewoon zwart voor mij. 

Geluksmomenten zijn voor mij leuke dingen doen met mijn gezin en borrelen met vrienden & familie met een wijntje of een speciaal biertje erbij. Tussendoor kijk ik nog graag een serie en loop ik hard met opnieuw als doel, de halve marathon.